Mi az a H-tarifa és hogyan működik? Így lehet már biztosan megúszni alacsony rezsivel a telet - Pénzcentrum (2024)

Table of Contents
Újabb 10 ezer család rezsijét felezheti le ez a támogatás: van ott még pénz, ahonnan ez jött Sok magyar hagyja az utolsó pillanatra a tűzifa vásárlást: erre csúnyán ráfaraghatnak 2024-ben Jó hír a magyar vállalkozóknak: sokan kaptak gigacsekket, ezeket most nullázhatják Váratlan bejelentést tett közzé a Shell: erre kevés autós számított 2024 nyarán Nagyon fontos bejelentés jött az MVM-től: így áll most a rezsicsökkentett gáz kedvezménykiosztása Gyilkos kánikula jön: ezeket az életmentő tippeket minden kisállat-tulajdonosnak tudnia kell Végrendeletéről vallott halála előtt Boros Lajos: kiderült, ki örökli vagyonát 100 milliós luxuspanelek Budapesten: itt a toplista, ezekre a lakásokra szórja el a pénzét a magyar elit Kiadták a riasztást: visszatér a fullasztó kánikula, itt vannak a részletek Meghalni is luxus lesz Magyarországon? Ráfázik, aki nem spórol előre: kínzóan megdrágult a temetés Még mindig áll a bál Törőcsik Mari hagyatéka körül: így hullik szét a Nemzet Színészének családja Rejtélyes trágyaszag keseríti a fővárosiak életét: még a Szigeten is érezni a bűzt Súlyos igazság derült ki a magyar fiatalokról: sokan tervezik így a jövőjüket, nem tudni hova vezet ez Veszélyes útra lépett a magyar lakáspiac: így lesz megfizethetetlen a saját ingatlan Magyarországon Elképesztően felgyorsult az ingatlanok éves drágulási üteme: egyáltalán nem látszik a vége Csak kapkodjuk a fejünket: csúcsidőszak az albérletpiacon, újra emelkednek az árak Most érkezett! Sürgősségire került a TV2 sztárja: nem kímélték a végrehajtók, kidobták szülei házából Ezt minden bérlőnek és bérbeadónak tudnia kell: ezt a dokumentumot már nem kéri a NAV Szomorú történet, ez lett Törőcsik Mari szeretett otthonának a sorsa: kiakadtak a velemi szomszédok Beindult az albérletpiac: aki teheti még most lépjen, erre lehet számítani idén a belvárosi lakásoknál Visszataszító szokásnak hódolnak a magyarok: hiába a filléres megoldás, a saját kávéjukat mérgezik Ezeket a gépeket nappal is tilos használni: százezres bírságot kockáztatnak a magyar háztulajok Működik 2024 nagy lakástrükkje: így adhatod el súlyos milliókkal többért a házad, lakásod References

Pénzcentrum

2022. július 21. 17:45

A Magyar Hőszivattyú Szövetség üdvözli a kormány azon döntését, mely szerint a hőszivattyúkkal otthonukat fűtő háztartások esetén sem a villamosenergia-mennyiség tekintetében, sem az igénybe vett kedvezményes – H vagy Geo – áramtarifára a módosítás nem vonatkozik, azaz a korábbi szabályozás maradt érvényes.

A mai nap megjelent Magyarország idén valószínűleg egyik legtöbbet olvasott Közlönye, melyben az egyetemes szolgáltatásokra vonatkozó rendelet részletszabályai láttak napvilágot.

A legfrissebb hírek, időrendben ITT!

A részletszabályok tisztázták, hogy a rendeletet nem kell alkalmazni

  • lakossági fogyasztó által igénybe vett B GEO árszabásra, továbbá B GEO árszabással elszámolt villamosenergia-mennyiséget a rendelet alkalmazása során nem kell figyelembe venni,
  • a lakossági fogyasztó által, fűtési idényben igénybe vett H árszabásra, továbbá fűtési idényben H árszabással elszámolt villamosenergia-mennyiséget a rendelet alkalmazása során nem kell figyelembe venni.

A Magyar Hőszivattyú Szövetség üdvözli a kormány döntését, hiszen ez azt is jelenti, hogy Magyarország is elköteleződött a hőszivattyúzás mellett - írták közleményükben.

A hőszivattyús megoldások jelentik ugyanis az elektromos áram alapú fűtés leggazdaságosabb módját. Mivel főleg megújuló energiával működik, a hőszivattyú a jelenleg leginkább költséghatékony és környezetbarát fűtési megoldás

- írja a közlemény.

A hőszivattyú működési elve viszonylag egyszerű: az egyre nagyobb arányban megújuló forrásokból előállított, alacsonyabb széndioxid-tartalmú villamos áramot arra használják, hogy hatékonyan összegyűjtsék a környezet hőjét, és olyan hőmérsékletre emeljék, amelyen az épületek fűtésére, hűtésére és melegvíz előállítására alkalmas. Napjainkban a hőszivattyúkban leggyakrabban a levegőből és a talajból származó környezeti hőt hasznosítják, de a technológia alkalmas a hulladékhő, szennyvíz, geotermia vagy természetes vizek hasznosítására is - közölték.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A hőszivattyúk tehát az energia akár 75 százalékát képesek a környezetből (pl. levegőből, vízből, talajból, de akár a szennyvízből is) gyűjteni, míg a maradékot villamos energia biztosítja.

Ha ezt leegyszerűsítjük, akkor elmondható, hogy egy egységnyi energia bevitelével a hőszivattyú akár három-négyszer több hőenergiát is tud előállítani. Ezért is lehet új építések esetén a 25 százalékos megújulóenergia-követelményt hőszivattyúval könnyen, más kiegészítő gépészeti megoldás nélkül is teljesíteni.

Ahogy a hőszivattyúzás trendje erősödik, és a hőszivattyúk az előttünk álló időszakban egyre inkább fókuszba kerülnek, a Magyar Hőszivattyú Szövetség ezúton is fel kívánja hívni a figyelmet arra, hogy egy rendszer telepítése előtt terveztessék meg a rendszert és a telepítést megfelelő szakmai képzettséggel és adott esteben gyártmányspecifikus telepítési és szerviz-jogosultsággal rendelkező szakcéggel végeztessék el!

A tervezés során mindig érdemes a bekerülési és várható üzemeltetési költségeket egy szakember segítségével összevetni. Számos olyan szempontot fontos figyelembe venni egy hőszivattyús rendszer kialakítása előtt, mely komoly szaktudást és körültekintést igényel. A hőszivattyúk esetében sokkal kisebb teljesítménylépcsők vannak, 4 kW-tól indulvajellemzően2 kW-os lépcsőnként. A méretezés azért fontos, hogy a hőszivattyú az energiafelhasználás szempontjából optimálisan tudjon működni. Ehhez pedig minden esetben energetikai számítás, és magas szintű rendszerismeret szükséges.

Címlapkép: Getty Images

#fűtés#energia#rezsi#rezsicsökkentés#fűtési szezon#energiatakarékos otthon#tarifa#rendelet#rezsiemelés

NEKED AJÁNLJUK

Sok magyar hagyja az utolsó pillanatra a tűzifa vásárlást: erre csúnyán ráfaraghatnak 2024-ben

Alig egy hónap múlva, szeptember közepén már nem fog halmokban állni a tüzelő, amikor sokan a legutolsó pillanatban akarnak majd vásárolni.

Jó hír a magyar vállalkozóknak: sokan kaptak gigacsekket, ezeket most nullázhatják

A mikrovállalkozások egyetemes szolgáltatásra való jogosultsági feltételei két éve megváltoztak.

Váratlan bejelentést tett közzé a Shell: erre kevés autós számított 2024 nyarán

Wael Sawan vezérigazgató költségcsökkentési és teljesítményjavító intézkedései kezdik meghozni az eredményeket, amit a vállalat magasabb éves nyeresége is bizonyít.

Nagyon fontos bejelentés jött az MVM-től: így áll most a rezsicsökkentett gáz kedvezménykiosztása

A tényhőmérséklettől független, előre rögzített értékek alapján történik a kedvezményes mennyiség kiosztása az év minden napjára.

Gyilkos kánikula jön: ezeket az életmentő tippeket minden kisállat-tulajdonosnak tudnia kell

Az elkövetkező napokban egyre nagyobb fokozatra kapcsol a hőség: a házi kedvenc felelős tartását a gazdi kis odafigyeléssel sikeressé teheti.

Végrendeletéről vallott halála előtt Boros Lajos: kiderült, ki örökli vagyonát

A műsorvezető elmondta, nem akart terhet róni családjára a végrendelet megírásával.

100 milliós luxuspanelek Budapesten: itt a toplista, ezekre a lakásokra szórja el a pénzét a magyar elit

Összegyűjtöttük a legdrágább panellakásokat a piacról. Vigyázat, ezek a lakások nem kímélik a pénztárcát!

Kiadták a riasztást: visszatér a fullasztó kánikula, itt vannak a részletek

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul. Késő estére többnyire 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Meghalni is luxus lesz Magyarországon? Ráfázik, aki nem spórol előre: kínzóan megdrágult a temetés

Az átlagos infláción felül drágultak a temetkezési szolgáltatások Magyarországon. A koporsós és a hamvasztásos temetés is kb. 10 százalékkal kerül többe, mint egy évvel ezelőtt.

Még mindig áll a bál Törőcsik Mari hagyatéka körül: így hullik szét a Nemzet Színészének családja

Egy helyi lakos vette meg a korábban 69 millióért hirdetett otthont, a helyiek attól tartanak, vendégház lesz a Nemzet Színészének ingatlanjából.

Rejtélyes trágyaszag keseríti a fővárosiak életét: még a Szigeten is érezni a bűzt

A környéken lakók azt mondták, inkább nem nyitnak ablakot, de a legyekkel is fel kell venniük a küzdelmet.

Súlyos igazság derült ki a magyar fiatalokról: sokan tervezik így a jövőjüket, nem tudni hova vezet ez

Világszinten, az OECD adatai szerint a 20-29 éves fiatalok fele a szüleivel élt 2022-ben, míg 2006-ban ez csak 45% volt.

Veszélyes útra lépett a magyar lakáspiac: így lesz megfizethetetlen a saját ingatlan Magyarországon

A visszaesésből éppen kilábalni kezdő magyar lakáspiac az erősebben drágulók közé tartozik.

Elképesztően felgyorsult az ingatlanok éves drágulási üteme: egyáltalán nem látszik a vége

Júliusban 6,4 százalékra gyorsult az ingatlanok éves drágulási üteme Magyarországon.

Csak kapkodjuk a fejünket: csúcsidőszak az albérletpiacon, újra emelkednek az árak

Az éves szerződések többségének lejártával és az egyetemisták rohamával ismét emelkednek az albérleti díjak.

Most érkezett! Sürgősségire került a TV2 sztárja: nem kímélték a végrehajtók, kidobták szülei házából

Farkas Sándor Lajos, a Sztárban Sztár leszek! első évadának énekese, nehéz időszakot él át.

Ezt minden bérlőnek és bérbeadónak tudnia kell: ezt a dokumentumot már nem kéri a NAV

A lakáskiadáshoz nem kell feltétlenül adószámot kiváltani, hacsak a bérbeadó nem választ valamilyen adószámhoz kötött gazdálkodási formát.

Szomorú történet, ez lett Törőcsik Mari szeretett otthonának a sorsa: kiakadtak a velemi szomszédok

Több mint három évvel Törőcsik Mari halála után elkelt a színésznő velemi otthona.

Beindult az albérletpiac: aki teheti még most lépjen, erre lehet számítani idén a belvárosi lakásoknál

A nyár egyik legnagyobb figyelemmel kísért történése mindig az a pillanat, amikor kihirdetik a következő tanévre a felsőoktatási intézmények felvételi eredményeit.

Visszataszító szokásnak hódolnak a magyarok: hiába a filléres megoldás, a saját kávéjukat mérgezik

Undorító: egy tanulmány szerint a kávéfőzők tartályai az ötödik legmocskosabb helynek számítanak a magyar otthonokban, pedig gyorsan és fillérekből megtisztíthatnánk őket.

Ezeket a gépeket nappal is tilos használni: százezres bírságot kockáztatnak a magyar háztulajok

Már tavaly is nagy balhé kerekedett a magyar interneten abból, hogy Handrás kiakadt zajos szomszédai miatt, most újabb videóval jelentkezett.

Működik 2024 nagy lakástrükkje: így adhatod el súlyos milliókkal többért a házad, lakásod

Még mindig a kiszemelt ház lokációja a legfontosabb a vevőknek, de vannak olyan ingatlan-tuningok, amelyekkel több pénzt zsebelhetünk be az eladásnál vagy a kiadásnál.

Az Otthon rovat cikkei
Mi az a H-tarifa és hogyan működik? Így lehet már biztosan megúszni alacsony rezsivel a telet - Pénzcentrum (2024)

References

Top Articles
2024 Toyota Tacoma Review, Pricing, and Specs
Five Things To Know About the All-New 2024 Toyota Tacoma - Toyota USA Newsroom
サリスF70プッシュへのプッシュフルエクステンションヘビーデューティドロワーランナー
Greater Keene Men's Softball
Does Teddy Swims Have A Wife? Exploring The Life Of The Rising Star
Local Dog Boarding Kennels Near Me
Cbse Score Conversion 2022
Craigs List High Rockies
Welcome WK Kellogg Investors
Find The Eagle Hunter High To The East
Unlock the Fun: A Beginner's Guide to Playing TBG95 Unblocked Games at School and Beyond
Otr Cross Reference
Low-iron glass : making a clear difference
Best Conjuration Spell In Skyrim
Kitchen Song Singer Violet Crossword
8 Restaurant-Style Dumpling Dipping Sauces You Can Recreate At Home
Websites erstellen, benennen, kopieren oder löschen
2023 GMC Yukon Price, Cost-to-Own, Reviews & More | Kelley Blue Book
5Ive Brother Cause Of Death
Metalico Sharon Pa
Last minute moving service van local mover junk hauling pack loading - labor / hauling / moving - craigslist
Gas Buddy Prices Near Me Zip Code
Bannerlord How To Get Your Wife Pregnant
What Time Does The Moon Rise At My Location
Hdmovie 2
Craigslist Scranton Pennsylvania
Wok Uberinternal
Colt Gray and his father, Colin Gray, appear in court to face charges in Georgia school shooting
Sona Twu
Marisa Jacques Bio
Orileys Auto Near Me
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Dutchessravenna N Word
Www.citizen-Times.com Obituaries
100X35 Puerto Rico Meaning
Sdsu Office Of Financial Aid
Philasd Zimbra
Paper Io 2 Unblocked Games Premium
Entourage Yearbook Login
It Might Get Smoked Nyt
Expend4bles | Rotten Tomatoes
Lockstraps Net Worth
Briggs And Stratton 125Cc Lawn Mower
Sarah Snook Weight Gain
Fired Dies Cancer Fired Qvc Hosts
Antonin Balthazar Lévy
Is Gary Hamrick Calvinist
Watermelon Cucumber Basil Lemonade - Wine a Little, Cook a Lot
Parabroom Side Effects
Dom Perignon Sam's Club
Good Number To Shoot For
Randstad Westside
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 5541

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.