Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida! (2024)

Een onvergetelijke duik in de magische wereld van Disney zal op menig bucketlist staan. Terwijl Disneyland Parijs dichtbij huis is, biedt het Walt Disney World Resort in Florida je echt de ultieme Disney ervaring. Dit gigantische park, een droom voor zowel jong als oud, is de perfecte plek om herinneringen op te halen of om nieuwe te maken.

Walt Disney World bestaat uit vier enorme themaparken: Epcot, Animal Kingdom, Hollywood Studios en Magic Kingdom, ieder met unieke attracties en verhalen. Daarnaast zijn er 26 resorts om te overnachten, een bruisend winkelgebied genaamd Disney Springs, en twee waterparken voor de nodige afkoeling: Disneys Blizzard Beach en Disneys Typhoon Lagoon.

De diversiteit aan attracties maakt Walt Disney World geschikt voor iedereen: of je nu komt voor de adrenaline van snelle attracties, het bewonderen van exotische dieren, of om je favoriete Disney karakters te ontmoeten. Ieder park biedt zijn eigen ervaring die garant staat voor een dag vol plezier en avontuur. Zorg dus dat je genoeg tijd uittrekt om alle parken afzonderlijk te bezoeken, want er valt echt veel te ontdekken. Niet alleen overdag, ook ’s avonds is er genoeg te ontdekken als de zon ondergaat en de parken verlicht worden.

Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida! (1)

Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida! (2)

Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida! (3)

Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida! (4)

My Experience App

Wat vooraf in ieder geval goed is om te weten. Het centrale punt voor jouw verblijf in een van de resorts, de toegang tot de parken en alles wat je daar kunt beleven, is de My Experience App van Disney. Voor iedereen gewoon te downloaden via iOS of Android. Aan te raden om dit vooraf al te doen. Je kan namelijk ook vanuit de app inchecken voor je resort. Je hotelkamer openen. Eten of drinken bestellen. De openingstijden vinden van de 4 themaparken, de actuele wachttijden zien bij de populaire attracties. Tijden van de verschillende shows zien. Of de locaties vinden van je favoriete Disney figuren. Maar ook alle beelden van de PhotoPass-service vinden. Hiermee krijg je heel veel gepersonaliseerde foto’s en video’s van jouw belevingen in een van de parken.

Een avontuur in het Walt Disney World Resort in Florida staat garant voor een ongeëvenaarde Disney ervaring die je niet snel zult vergeten. Hieronder in het kort de 4 verschillende parken en attracties die je zeker niet mag missen.

Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida! (5)

Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida! (6)

Magic Kingdom

Magic Kingdom, het oudste en meest geliefde park van Walt Disney World, nodigt bezoekers uit voor een reis door verschillende themagebieden, elk met eigen attracties die je meenemen van sprookjesachtige avonturen tot spannende expedities. Wat je hier zeker niet mag missen:

 1. Tron: Lifecycle/Run – Stap op een Light Cycle voor een adembenemende race. Deze recent geopende achtbaan is de snelste in een Disney-park en combineert snelheid met indrukwekkende visuele effecten.
 2. Big Thunder Mountain Railroad – Deze achtbaan, die door een spookachtige goudmijn raast, staat bekend om zijn dynamische rit en unieke rotsformaties.
 3. It’s a Small World – Een vrolijke boottocht langs zingende kinderen uit de hele wereld, begeleid door een iconisch deuntje dat bekend staat als “the happiest cruise that ever sailed.”
 4. Peter Pan’s Flight – Vlieg van Londen naar Neverland en beleef beroemde scènes uit de Disney-klassieker.
 5. Pirates of the Caribbean – Maak een avontuurlijke reis naar een tijd waar piraten de zeeën beheersten, een attractie die de inspiratie vormde voor de gelijknamige filmserie.
 6. Haunted Mansion – Verken een landhuis vol spookkamers in deze attractie die geschikt is voor alle leeftijden.
 7. Seven Dwarfs Mine Train – Een familievriendelijke achtbaan die bezoekers meeneemt door de diamantmijn uit het verhaal van Sneeuwwitje.
 8. Space Mountain – Deze legendarische indoor achtbaan biedt een spannende ervaring door de ruimte en is een klassieker in meerdere Disney-parken wereldwijd.
 9. Jungle Cruise – Een humoristische boottocht die je meeneemt langs exotische rivieren in Azië, Afrika, en Zuid-Amerika, recentelijk ook bekend van de Disney+-film.
 10. Disneys Festival of Fantasy Parade – Een parade die het park tot leven brengt met dans en muziek, een viering van alle verhalen uit Fantasyland.
 11. Happily Ever After – Sluit je dag af met een spectaculaire vuurwerkshow boven Assepoester’s kasteel, waarbij projecties en verhalen de Main Street USA omtoveren.

Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida! (7)

Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida! (8)

Toekomst en innovatie zie je in Epcot

Epcot, dat staat voor Experimental Protoype Community Of Tomorrow, werd geopend als het tweede park binnen het Walt Disney World Resort, en viert menselijke prestaties en biedt tevens een blik op een hoopvolle toekomst. Met een oppervlakte die twee keer zo groot is als Magic Kingdom, biedt Epcot een unieke mix van educatieve en vermakelijke attracties:

 1. Spaceship Earth – Deze iconische geospherische attractie neemt bezoekers mee op een reis door de tijd om de evolutie van menselijke communicatie te verkennen, van de prehistorie tot het computertijdperk.
 2. Journey of Water, Inspired by Vaiana – Ontdek op interactieve wijze de mysteries van water, geïnspireerd door de geliefde film ‘Vaiana’. Deze attractie, geopend in 2023, laat bezoekers spelenderwijs leren over water en zijn belang in onze wereld.
 3. Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind – Deze spectaculaire indoor achtbaan biedt een avontuur door tijd en ruimte met de helden van Marvel. Sinds de opening in 2022 is het een van de langste indoor achtbanen ter wereld.
 4. Test Track – Ontwerp je eigen virtuele conceptauto en test deze op een dynamische baan. Deze attractie combineert creativiteit met snelheid en techniek, waarbij je auto op verschillende prestatiekenmerken wordt getest.
 5. The Seas with Nemo & Friends – Ga op een onderwateravontuur geïnspireerd door ‘Finding Nemo’. Deze attractie is perfect voor gezinnen en biedt een speelse kennismaking met het zeeleven.
 6. Remys Ratatouille Adventure – Krimp tot de grootte van chef-kok Remy en beleef een culinair avontuur door een Franse keuken, gebaseerd op de hitfilm ‘Ratatouille’.
 7. Frozen Ever After – Maak een magische boottocht naar het koninkrijk Arendelle en beleef muzikale momenten uit de film ‘Frozen’.

Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida! (9)

Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida! (10)

De wondere wereld van Animal Kingdom

Animal Kingdom is niet alleen het grootste park van Walt Disney World in Florida qua oppervlakte, maar biedt ook een unieke combinatie van natuur en avontuur. Qua loopgebied is het echter het kleinste park, dat komt omdat er uitgestrekte leefruimten zijn voor een diversiteit aan dieren. Deze attracties mag je hier zeker niet missen:

 1. Avatar Flight of Passage – Duik in de wereld van Pandora en vlieg op de rug van een banshee. Deze ervaring simuleert een belangrijk overgangsritueel voor de Na’vi-jagers en biedt een onvergetelijk avontuur.
 2. NaVi River Journey – Maak een serene boottocht door het betoverende, bioluminescerende regenwoud van Pandora, een rustgevende ervaring die je meeneemt naar een andere wereld.
 3. Kilimanjaro Safari – Ga op safari door het Harambe Wildlife Reserve. Tijdens deze expeditie in een open safaribus zie je meer dan 30 verschillende diersoorten, waaronder nijlpaarden, leeuwen en cheeta’s, over een uitgestrekt savannelandschap.
 4. Gorilla Falls Exploration Trail – Volg deze wandelroute na de Kilimanjaro Safari en ontmoet diverse dieren, van gorilla’s tot exotische vogels, in hun natuurlijke omgeving binnen het Harambe Wildlife Reserve.
 5. Festival of the Lion King – Beleef een 40-minuten durende muzikale show waarin de wereld van The Lion King tot leven komt met zang, dans en spectaculaire acrobatiek.
 6. Tree of Life – Het centrale icoon van Animal Kingdom, deze immense kunstmatige boom is gedetailleerd met dierensculpturen en dient als een levend kunstwerk dat de verbondenheid van alle levende wezens symboliseert.

Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida! (11)

Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida! (12)

Hollywood Studios

Hollywood Studios is een bruisend park vol themagebieden, waar film en fantasie tot leven komen. Met attracties als Star Wars: Galaxy’s Edge en Toy Story Land biedt het park een unieke mix van nostalgie en innovatie. Deze attracties moet je zeker eens gezien hebben:

 1. Millennium Falcon: Smugglers Run – Beleef een interactieve missie aan boord van de Millennium Falcon, waarbij je als piloot, ingenieur of schutter het snelste schip van het universum bestuurt.
 2. Star Wars Launch Bay – Duik dieper in de Star Wars-saga met tentoonstellingen van kostuums, modellen en filmrekwisieten. Ontmoet ook je favoriete Star Wars-personages.
 3. Star Wars: Rise of the Resistance – Sluit je aan bij het verzet en neem het op tegen de First Order in een meeslepende en interactieve ervaring.
 4. Slinky Dog Dash – Race door Andy’s tuin in deze familievriendelijke achtbaan die je langs en door gigantisch speelgoed voert.
 5. Toy Story Mania – Test je schietvaardigheden in deze 4D-shooter attractie vol bekende personages uit Toy Story.
 6. The Twilight Zone Tower of Terror – Waag je aan een griezelige rit in de lift van het beruchte Hollywood Tower Hotel, geïnspireerd door de iconische televisieserie “The Twilight Zone.”
 7. Fantasmic! – Sluit je dag af met deze nachtelijke show waarin Mickey Mouse je meeneemt door zijn fantasierijke avonturen. De show combineert water, vuurwerk, en speciale effecten voor een onvergetelijke ervaring.

Ontdek de verhalen en magie van Disney World

Hoewel veel mensen Disney World vooral associëren met attracties en achtbanen, is het park zoveel meer. Disney World dompelt bezoekers onder in een wereld vol verhalen, van klassiekers als Toy Story en Frozen tot epische avonturen zoals Star Wars en Avatar. Elk verhaal wordt tot leven gebracht met meeslepende attracties, adembenemende shows, en zelfs via gastronomische ervaringen. Het is de combinatie van storytelling, interactieve belevenissen, en aandacht voor detail die Disney World uniek maakt. Elke hoek van het park, elke show en zelfs de culinaire opties zijn zorgvuldig ontworpen om een onvergetelijke ervaring te bieden.

Wil je meer informatie over het plannen van een magische reis, bezoek dan disneyholidays.com .

Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida! (13)

Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida! (14)

Verhuis naar de zon: voor € 3 koop je een huis op Sicilië Gratis overnachten op Sardinië? Dat kan als je een wandelliefhebber bent!

Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida! (15)

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.

Bucketlist materiaal: Walt Disney World in Florida! (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 5347

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.